Mikor érdemes gurtnit cserélni a redőnyökön?

A redőnyök fontos szerepet töltenek be otthonunk védelmében és hőszigetelésében. Ahhoz, hogy megfelelően működjenek, rendszeres karbantartásra van szükségük. Az egyik leggyakoribb karbantartási feladat a gurtnicsere. De mikor is érdemes ezt elvégeztetni? Ebben a cikkben összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat a redőnyök gurtnicseréjéről.

Ismertetem a gurtnicsere okait - elhasználódás, megnyúlás, elszakadás. Leírom, hogy a gurtni állapota hogyan befolyásolja a redőny működését, mennyivel nehezebben mozgathatóvá válik a rossz gurtnival.

Jelek, amikor érdemes gurtnit cserélni - recsegő, akadozó mozgás; a redőny egyenetlenül, lépcsőzetesen mozgatható; a gurt teljesen elszakadt. Leírom ezeket részletesen.

A gurtnicsere menete - anyagok, szerszámok; a régi gurt eltávolítása; az új gurt felszerelése; beállítások elvégzése. Részletesen, lépésről lépésre ismertetem a folyamatot.

Miért fontos időben cserélni a gurtnit - az akadálytalan és biztonságos működés érdekében; a redőny élettartamának meghosszabbítása; az otthon védelme. Javaslat, hogy évente ellenőrizzük a gurtni állapotát.

A gurtnicsere fontos karbantartási feladat, amit érdemes időben elvégeztetni szakemberrel. Ha a fenti jeleket észleljük, ne halogassuk tovább!

gurtni csere redőny javítás

Gurtnicsere gyakran ismételt kérdések

Gurtnicsere gyakran ismételt kérdések Dunaújváros

Gurtnicsere Dunaújváros

Kérdés: Milyen gyakran kell cserélni a redőnyök gurtniját?

Válasz: A gurtnicsere intervalluma függ a használat intenzitásától és a környezeti viszonyoktól. Átlagos használat mellett 5-8 évente érdemes elvégezni, de akár 3-4 évente is szükségessé válhat, ha a redőnyt erősen igénybe veszik.

Kérdés: Mennyibe kerül a gurtnicsere?

Válasz: A gurtnicsere munkadíja redőny mérettől, típustól és a szükséges alkatrészektől függően változik. Átlagos méretű redőnyöknél néhány 10 ezer forint körüli összegre kell számítani. Érdemes több árajánlatot is kérni!

Kérdés: Egyedül, házilag is elvégezhető a gurtnicsere?

Válasz: Nem javasolt házilag nekifogni, mert a pontos beállítás speciális szerszámokat és szaktudást igényel. A rosszul beállított gurtni hamar elszakadhat vagy leeshet. Mindenképp bízzuk szakemberre a feladatot!
Gurtnicsere